Blended behandeling voor angststoornissen

Blended behandeling voor angststoornissen

Blended behandeling voor angststoornissen

Angststoornissen kunnen effectief worden behandeld met cognitieve gedragstherapie (CGT). Een relatief nieuwe behandelvorm is de blended behandeling, waarbij online sessies en face-to-face sessies afgewisseld worden. De verwachting is dat blended CGT het behandelen van angststoornissen doelmatiger maakt.

Het afgelopen jaar zijn beide behandelingen met elkaar vergeleken in een onderzoek onder 114 volwassenen met een paniekstoornis, sociale fobie of gegeneraliseerde angststoornis bij de poliklinieken van Altrecht, GGZ inGeest, GGZ Noord-Holland Noord en GGZ Oost Brabant.  
De eerste resultaten m.b.t. haalbaarheid en effectiviteit van de behandeling zullen komend najaar gepresenteerd worden. De lange-termijn resultaten zullen vervolgens in het voorjaar van 2019 inzicht geven in de kosteneffectiviteit van blended CGT vanuit gezondheidszorg- en maatschappelijk perspectief.

Voor meer informatie over het onderzoek kunt u contact opnemen met Geke Romijn, onderzoeker (g.a.romijn@vu.nl).

#TOPGGz heeft een interactieve, wetenschappelijke poster over de Decision Tools ontwikkeld. Een Decision Tool ondersteunt de klinische besluitvorming over de best passende behandelsetting in de hoogspecialistische ggz. Bekijk de poster hier: https://t.co/q8zJ8vPIQP.
2 weken geleden
Zojuist verschenen: zomereditie van de #TOPGGZ-nieuwsbrief! Met o.a. nieuws over de recente keurmerktoekenning, de nieuwe strategische koers van #TOPGGz, visiteren via beeldbellen en de vervolgbijeenkomst over kwaliteit van leven. Lees 'm nu op: https://t.co/kMPzweMLcV
1 maand 1 week geleden
Het #TOPGGz-bestuur feliciteert het #NPI, Specialist in persoonlijkheidsproblematiek, onderdeel van #Arkin, met het opnieuw behalen van het #TOPGGz-keurmerk. Deze afdeling mag komende 4 jaar het keurmerk weer voeren. https://t.co/kMrJxuzxwc
1 maand 1 week geleden
Veel animo voor wetenschappelijke poster van #TOPGGz ‘Precisie psychiatrie: hoe Decision Tools kunnen helpen bij meer gericht behandelen’ tijdens posterborrel #eVJC 2020. Benieuwd naar de beschikbare Decision Tools? Kijk op de website van TOPGGz: https://t.co/TnvSSefZoE.
1 maand 2 weken geleden
Verdient de wetenschappelijke poster nr.15 ‘Precisie psychiatrie: hoe Decision Tools kunnen helpen bij meer gericht behandelen’ van #TOPGGz dit jaar de Posterprijs van het #eVJC 2020? Laat jouw mening weten via de NVvP verenigingsapp.
1 maand 2 weken geleden
Back to top