Vijfde artikel over Decision Tools gepubliceerd

Afgelopen juni is in BMC Psychiatry het artikel The decision tool unipolar depression (DTUD): a new measure to facilitate the early identification of patients with major depressive disorder in need of highly specialized care gepubliceerd. Dit is het vijfde artikel over de ontwikkeling en validatie van de Decision Tools die op initiatief van TOPGGz ontwikkeld zijn.

De Decision Tools zijn een hulpmiddel om patiënten met een hoogspecialistische zorgvraag te identificeren. Ze kunnen worden ingezet in de specialistische en hoogspecialistische ggz. Er zijn vier diagnose specifieke Decision Tools beschikbaar (voor eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, angststoornissen en depressie) en één Transdiagnostische Decision Tool. Ze zijn in 2-5 minuten door een professional in te vullen. Kijk hier voor meer informatie over de aanpak en wetenschappelijke onderbouwing van de verschillende Decision Tools.

#TOPGGz heeft een interactieve, wetenschappelijke poster over de Decision Tools ontwikkeld. Een Decision Tool ondersteunt de klinische besluitvorming over de best passende behandelsetting in de hoogspecialistische ggz. Bekijk de poster hier: https://t.co/q8zJ8vPIQP.
2 weken 5 dagen geleden
Zojuist verschenen: zomereditie van de #TOPGGZ-nieuwsbrief! Met o.a. nieuws over de recente keurmerktoekenning, de nieuwe strategische koers van #TOPGGz, visiteren via beeldbellen en de vervolgbijeenkomst over kwaliteit van leven. Lees 'm nu op: https://t.co/kMPzweMLcV
1 maand 1 week geleden
Het #TOPGGz-bestuur feliciteert het #NPI, Specialist in persoonlijkheidsproblematiek, onderdeel van #Arkin, met het opnieuw behalen van het #TOPGGz-keurmerk. Deze afdeling mag komende 4 jaar het keurmerk weer voeren. https://t.co/kMrJxuzxwc
1 maand 2 weken geleden
Veel animo voor wetenschappelijke poster van #TOPGGz ‘Precisie psychiatrie: hoe Decision Tools kunnen helpen bij meer gericht behandelen’ tijdens posterborrel #eVJC 2020. Benieuwd naar de beschikbare Decision Tools? Kijk op de website van TOPGGz: https://t.co/TnvSSefZoE.
1 maand 2 weken geleden
Verdient de wetenschappelijke poster nr.15 ‘Precisie psychiatrie: hoe Decision Tools kunnen helpen bij meer gericht behandelen’ van #TOPGGz dit jaar de Posterprijs van het #eVJC 2020? Laat jouw mening weten via de NVvP verenigingsapp.
1 maand 3 weken geleden
Back to top