TOPGGz-conferentie over netwerkvorming binnen de ggz

Netwerkvorming is binnen de ggz in opmars. Het gaat daarbij om verschillende soorten netwerken waar ook TOPGGz-afdelingen mee te maken krijgen. Daarom organiseerde TOPGGz op 1 oktober een conferentie over netwerkvorming. Dit om meer zicht te krijgen op netwerken en om een visie te vormen over de betekenis van netwerkvorming voor de kwaliteit en toegankelijkheid van het topklinische aanbod van TOPGGz-afdelingen.   

In het programma van de goed bezochte conferentie (ca. 40 deelnemers) zijn verschillende voorbeelden gepresenteerd uit de praktijk van de TOPGGz-afdelingen, met aandacht voor successen en valkuilen. Na de presentaties zijn in een levendige discussie de drijfveren voor netwerkvorming, de voor- en nadelen, kansen en risico’s geïnventariseerd en nader verkend. Als aandachtspunten en lessen hierbij kwamen onder andere de meerwaarde voor patiënten, organisatie-inrichting en de medewerkers naar voren. De oogst van deze ochtend vormt input voor een vervolg met de Ledenraad, het Bestuur en de visitatiecommissie. Het wordt daarnaast benut voor de periodieke revisie van de TOPGGz-criteria.  

"Gij zult netwerken gaat niet werken." (Dr. Rien Van, psychiater en afdelingshoofd NPI, Arkin) 

Lees hieronder het verslag met een samenvatting van de presentaties en een weergave van de hoofdpunten en conclusies van de daaropvolgende discussie. Naast het verslag vind je hieronder de door deelnemers aanbevolen literatuur. Voor vragen over dit thema of de conferentie kun je contact opnemen met Ellen Mogendorff.

Back to top