Certificeren

 

TOPGGz certificeert afdelingen die hoogspecialistische zorg aanbieden met het TOPGGz-keurmerk. Het keurmerk laat zien waar patiënten voor deze hoogspecialistische diagnostiek en behandeling terecht kunnen. Deze kerntaak bestaat uit verschillende activiteiten.

Certificering uitvoeren

De certificering van het TOPGGz-keurmerk bij afdelingen uitvoeren op basis van strenge en goed geoperationaliseerde criteria en een transparante en betekenisvolle visitatieprocedure. 

Visitatieprocedure en criteria evalueren

De visitatieprocedure en de criteria eens in de vier jaar evalueren. De criteria worden indien wenselijk aangescherpt. Naast de beoordeling van de criteria zelf, meer accent leggen op de betekenisvolle bijdrage die de visitatieprocedure kan leveren aan het (door)ontwikkelen van de topklinische functies. Tenslotte de visitatieprocedure verder optimaliseren.

De laatste evaluatie heeft in 2022 plaatsgevonden. Dit heeft geleid tot de criteria 2023-2027 en de visitatieprocedure 2023-2027.

Patiëntenperspectief integreren

Patiëntenparticipatie en het patiëntenperspectief in zowel het uitvoeren van de topklinische functies door de afdelingen als binnen de TOPGGz-visitatieprocedure integreren.

Afdelingen ondersteunen en begeleiden

De begeleidingsmogelijkheden voor afdelingen die het keurmerk willen verwerven verder uitbreiden. En daarnaast optimale ondersteuning/begeleiding bieden aan afdelingen gedurende het gehele proces van belangstelling tot en met de daadwerkelijke certificering. 

Voorbereiding en begeleiding
Visitatieprocedure
Criteria
Toekenning TOPGGz-keurmerk
Contributie- en visitatiekosten
Visitatieweb

@TOPGGz-werkbezoek aan jubilerend ARQ Centrum'45 maakt diepe indruk op aanwezige samenwerkingspartners. Bekijk en lees een greep uit de persoonlijke reacties na afloop. https://t.co/8znhcmh54Ihttps://t.co/x0j1mzgwrMhttps://t.co/QM9GBNiFKshttps://t.co/ZubbFZ8aDY
1 dag geleden
Een collega die vanuit hoogspecialistisch perspectief even met je meedenkt over een behandeling? TOPGGz: https://t.co/m9pbHpWLt8#topspecialistischeggz#consultatie#topggzhttps://t.co/w3qDwHB8TF
1 week geleden
Vorige week ontving Ruud Rutten, bestuurder van @TweetTactus, het @TOPGGz-keurmerk voor het Centrum Verslaving & Licht Verstandelijke Beperking (LVB) uit handen van @mvanbueren. Monique verraste Ruud met een spontane actie tijdens de opnames van zijn nieuwjaarsspeech. https://t.co/INmcPlcpST
1 week geleden
Bekijk deze vacature van TOPGGz-afdeling Amarum, expertisecentrum eetstoornissen (@WijzijnGGNet) https://t.co/h1QhxOQEId
4 weken geleden
Back to top