Certificeren met het TOPGGz-keurmerk

Bij elke kerntaak heeft TOPGGz strategische keuzes gemaakt voor de komende vijf jaar. De strategische keuzes voor kerntaak 1, certificeren met het TOPGGz-keurmerk, worden hieronder beschreven.

  De certificering van het TOPGGz-keurmerk bij afdelingen uitvoeren op basis van strenge en goed geoperationaliseerde toetsingscriteria en een transparant en betekenisvol visitatieproces. 

  De toetsingscriteria en het visitatieproces worden eens in de vier jaar geëvalueerd (eerstvolgende evaluatie gepland voor 2022). De criteria worden indien wenselijk aangescherpt. Naast de beoordeling van de criteria zelf komt meer accent te liggen op de betekenisvolle bijdrage die het visitatieproces kan leveren aan het (door)ontwikkelen van de topklinische functies. Het visitatieproces wordt ook verder geoptimaliseerd. Zo zal, om de efficiency te bevorderen, meer gebruik worden gemaakt van digitale media.

  Patiëntenparticipatie en het patiëntenperspectief in zowel het uitvoeren van de topklinische taken door de afdelingen als binnen het TOPGGz-certificeringsproces integreren.

  De begeleidingsmogelijkheden voor zorgeenheden die het keurmerk willen verwerven verder uitbreiden. En daarnaast optimale ondersteuning/begeleiding bieden aan afdelingen gedurende het gehele proces van belangstelling tot en met de certificering.

  De online informatiebijeenkomst op 30 juni jl. over het verwerven van het TOPGGz-keurmerk en de nieuwe criteria en procedure 2023-2027 werd door veel belangstellenden gevolgd. Het is nu mogelijk om de informatie nog eens rustig terug te zien en te lezen: https://t.co/URowamfv8zhttps://t.co/GVy5R3Pn0D
  1 maand 1 week geleden
  Onlangs lanceerde TOPGGz de nieuwe visitatiecriteria voor 2023-2027. De ontwikkeling ervan was, samen met het 15-jarig jubileum van #TOPGGz, aanleiding voor een interview met Jos Egger. In deze video reageert hij op een aantal prikkelende stellingen: https://t.co/W5I8mp7WTP
  1 maand 1 week geleden
  "TOPGGz is als een zonnepaneel voor de ggz," meent Jos Egger, voorzitter #TOPGGz-visitatiecommissie. Wat hij daarmee bedoelt en vertelt over het certificeringsproces, de nieuwe criteria en het 15-jarig jubileum zie en lees je in het jubileuminterview: https://t.co/Zb51BEmMbJhttps://t.co/TvQ6lB8aav
  1 maand 1 week geleden
  Donderdag heeft @ESGMogendorff het #TOPGGz-keurmerk tijdens twee feestelijke momenten uitgereikt aan @Altrecht Bipolair en @Rintveld. Beide afdelingen mogen het TOPGGz-keurmerk de komende vier jaar weer voeren. https://t.co/dM4WURELSshttps://t.co/og3ayzssxv
  1 maand 2 weken geleden
  Vers van de pers: de zomereditie van de #TOPGGz-nieuwsbrief! Boordevol nieuws van de TOPGGz-afdelingen, nieuwe toekenningen van het TOPGGz-#keurmerk, vaststelling van de nieuwe visitatiecriteria en nog veel meer. Lees 'm hier: https://t.co/yOtQt0LoXP.
  1 maand 2 weken geleden
  Back to top