Certificeren met het TOPGGz-keurmerk

  Bij elke kerntaak maakt TOPGGz strategische keuzes voor de komende vijf jaar. De strategische keuzes voor kerntaak 1, certificeren met het TOPGGz-keurmerk worden hieronder beschreven.

   

  1. De certificering van het TOPGGz-keurmerk bij afdelingen uitvoeren op basis van strenge en goed geoperationaliseerde kwaliteitscriteria en een transparant en betekenisvol visitatieproces. 
  2. De toetsingscriteria en het visitatieproces worden eens in de vier jaar geëvalueerd (eerst volgende evaluatie gepland voor 2022). De criteria worden indien wenselijk aangescherpt. Naast de beoordeling van de criteria zelf komt meer accent te liggen op de betekenisvolle bijdrage die het visitatieproces kan leveren aan het (door)ontwikkelen van de topklinische functies. Het visitatieproces wordt ook verder geoptimaliseerd. Zo zal, om de efficiency te bevorderen, meer gebruik worden gemaakt van digitale media. 
  3. Patiëntenparticipatie en het patiëntenperspectief in zowel het uitvoeren van de topklinische taken door de afdelingen als binnen het TOPGGz-certificeringsproces integreren.
  4. De begeleidingsmogelijkheden voor zorgeenheden die het keurmerk willen verwerven verder uitbreiden. En daarnaast optimale ondersteuning/begeleiding bieden aan afdelingen gedurende het gehele proces van belangstelling tot en met de certificering.
  RT @ESGMogendorff: #TOPGGz heeft een nieuwe vice-voorzitter van de visitatiecommissie. Prof. dr. Jan Spijker. Gefeliciteerd en succes gewenst! https://t.co/O1PNoQPWqX
  1 maand 1 week geleden
  Zojuist verschenen: de najaarseditie van de #TOPGGz-nieuwsbrief! Benieuwd naar al het nieuws van en over TOPGGz en de TOPGGz-afdelingen? Lees 'm hier: https://t.co/CDioGYhXeC. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via https://t.co/CN3Hxu54VV
  1 maand 1 week geleden
  Het #TOPGGz-bestuur feliciteert #DeWaag, Zorglijn Agressie en Vermogen (#DeForensischeZorgspecialisten) en het #CentrumIntegralePsychiatrie (#Lentis) met het behalen van het TOPGGz-keurmerk. Deze afdelingen mogen de komende 4 jaar het keurmerk voeren. https://t.co/OrT95gTlZo
  1 maand 1 week geleden
  Het #TOPGGz-bestuur feliciteert #Overwaal, Expertisecentrum Angst, Dwang en PTSS (#ProPersona) met het opnieuw behalen van het TOPGGz-keurmerk. Deze afdeling mag de komende 4 jaar het keurmerk weer voeren. https://t.co/OrT95gTlZo
  1 maand 1 week geleden
  #TOPGGz heeft een interactieve, wetenschappelijke poster over de Decision Tools ontwikkeld. Een Decision Tool ondersteunt de klinische besluitvorming over de best passende behandelsetting in de hoogspecialistische ggz. Bekijk de poster hier: https://t.co/q8zJ8vPIQP.
  4 maanden geleden
  Back to top