Organisatiestructuur

De organisatiestructuur van de Stichting Topklinische GGz bestaat uit het Bestuur, de Adviesraad en de Ledenraad, het bureau en de Visitatiecommissie. 

Organogram 2021

Bestuur

Het TOPGGz-bestuur bestaat uit vier bestuursleden (allen voorzitters of leden Raden van Bestuur van participerende instellingen) en een onafhankelijk voorzitter. De voorzitter vormt samen met de penningmeester en de directeur van de Stichting Topklinische GGz het dagelijks bestuur. 

Prof. dr. Werner Brouwer

Prof. dr. Werner Brouwer

Hoogleraar Gezondheidseconomie en decaan Erasmus School of Health Policy & Management

Voorzitter bestuur TOPGGz Lid Dagelijks Bestuur  
Erica Harteveld

Drs. Erica Harteveld

Raad van Bestuur Karakter

Portefeuille: faciliteren TOPGGz-afdelingen via de verschillende inhoudelijke…
Walter Franken

Drs. Walter Franken

Raad van Bestuur de Viersprong

Portefeuille: penningmeester, vice-voorzitter en lid Dagelijks Bestuur
Floor van Dijk

Drs. Floor van Dijk

Raad van bestuur Arkin

Wencke de Wildt

Dr. Wencke de Wildt

Raad van bestuur GGZ inGeest

Bureau

De werkzaamheden van TOPGGz worden uitgevoerd door het bureau. Bij het bureau zijn negen medewerkers werkzaam.

Ellen Mogendorff

Drs. Ellen Mogendorff

Directeur

06 - 20 49 42 64 
Rianne Elderkamp

Rianne Elderkamp MSc

Secretaris visitatiecommissie

06 - 11 52 09 42  
Carola van 't Hof

Carola van 't Hof

Medewerker bureau en projecten

06 - 22 69 34 78 
Karin Hakkert

Karin Hakkert

Secretaresse

06 - 15 59 86 45
Kim Jansen-Hendriks

Kim Jansen-Hendriks

Communicatieadviseur

06 - 12 74 14 24 
Christine Facchin

Christine Facchin

Secretaris visitatiecommissie

06 - 82 84 53 58
foto Monique van Bueren

Monique van Bueren

Senior adviseur

06 - 15 85 18 12 
Jolanda Stellingwerff

Jolanda Stellingwerff

Communicatiemedewerker

06 - 10 08 60 09
Gerda Mazier

Gerda Mazier

Secretaris visitatiecommissie en projectmedewerker

06 - 82 09 66 45

Adviesraad

In de TOPGGz-adviesraad zit een aantal belangrijke samenwerkingspartners en enkele zeer deskundige en onafhankelijke adviseurs. Zij denken mee en staan ons met raad en advies ter zijde. De Adviesraad bestaat uit de volgende leden:
•    Drs. Marjan ter Avest, directeur MIND;
•    Drs. Veronique Esman-Peeters, directeur de Nederlandse ggz;
•    Drs. Joep de Groot, bestuursvoorzitter CZ;
•    Prof. dr. Kim Putters, voormalig directeur Sociaal Cultureel Planbureau (SCP);
•    Drs. Marnix de Romph, directeur P3NL. 
 

Ledenraad

In de ledenraad hebben de bestuurders (voorzitters en leden van de Raad van Bestuur) van de participerende instellingen zitting. De functie van de ledenraad is het adviseren van het bestuur van TOPGGz over de te volgen koers. De ledenraad komt één keer per jaar samen bijeen met het bestuur en er is één keer per jaar een ledenraadpleging. Thema’s die besproken worden bij deze bijeenkomsten zijn o.a. de strategische- en inhoudelijke keuzes, contributieregeling, jaarrekening, begroting, etc.

Visitatiecommissie

De visitatiecommissie TOPGGz  is verantwoordelijk voor het beoordelen van de afdelingen (de te visiteren eenheden).

Vier keer per jaar komt de visitatiecommissie bijeen om alle visitaties te bespreken en de criteria en procedure te evalueren. De visitatiecommissie staat onder leiding van de voorzitter, prof. dr. Jos Egger. Prof. dr. Jan Spijker en prof. dr. Wouter Staal zijn de vice-voorzitters.

Visitatiecommissie TOPGGzDe commissie bestaat uit zeer ervaren visitatoren met verschillende disciplines en alle visitatoren zijn senior professionals. Alle leden onderschrijven een gedragscode waarin zij hun neutraliteit, professionaliteit en integriteit garanderen. Tevens wordt de Code Belangenverstrengeling van de Gezondheidsraad gehanteerd om te voorkomen dat er belangenverstrengeling optreedt.

Voor elke visitatie wordt een visitatieteam samengesteld die de visitatie daadwerkelijk uitvoert. Elk visitatieteam bestaat uit een van de voorzitters van de visitatiecommissie, de directeur of senior adviseur van de stichting, twee leden uit de visitatiecommissie en een van de ambtelijk secretarissen.

Donderdag heeft @ESGMogendorff het #TOPGGz-keurmerk tijdens twee feestelijke momenten uitgereikt aan @Altrecht Bipolair en @Rintveld. Beide afdelingen mogen het TOPGGz-keurmerk de komende vier jaar weer voeren. https://t.co/dM4WURELSshttps://t.co/og3ayzssxv
2 dagen geleden
Vers van de pers: de zomereditie van de #TOPGGz-nieuwsbrief! Boordevol nieuws van de TOPGGz-afdelingen, nieuwe toekenningen van het TOPGGz-#keurmerk, vaststelling van de nieuwe visitatiecriteria en nog veel meer. Lees 'm hier: https://t.co/yOtQt0LoXP.
6 dagen geleden
Het TOPGGz-bestuur heeft de nieuwe criteria en de nieuwe visitatieprocedure voor het #TOPGGz-keurmerk voor de periode van 1 januari 2023 tot 1 januari 2027 vastgesteld in de bestuursvergadering van 23 juni. Lees meer: https://t.co/UoQIvc6pjr
1 week geleden
GGZ Rivierduinen @eetstoornissen Ursula kreeg 23 juni het TOPGGz-keurmerk uitgereikt door @ESGMogendorff, directeur van de Stichting Topklinische GGz. Het keurmerk werd al eerder toegekend, maar vanwege de coronamaatregelen was de uitreiking uitgesteld. https://t.co/U3zi5lna2n
1 week geleden
Gisteren ontvingen het Korsakov Centrum en Centrum voor Neuropsychiatrie (@VvGinformatie) het TOPGGz-keurmerk. Dr. Ellen Wingbermühle (Centrum voor Neuropsychiatrie) en dr. Gwenny Janssen (Korsakov Centrum) namen het keurmerk in ontvangst. https://t.co/vkfNyAyUARhttps://t.co/SBKMv5ijpA
1 week geleden
Back to top