TOPGGz-congres 2021 'Naar perspectief op herstel'

Vanwege de coronamaatregelen kon het TOPGGz-congres in 2020 niet doorgaan. Gelukkig gaat het congres in 2021 wél door; in de vorm van een livestream event op woensdag 30 juni! 

Congresthema: Naar perspectief op herstel

Perspectief op herstel bieden aan patiënten met de meest complexe zorgvragen. Dát is waar TOPGGz-afdelingen primair voor staan en wat tegelijkertijd ook hun grootste uitdaging vormt. Een interessante paradox die nieuwsgierig maakt. Want: hoe doen deze afdelingen dit dan? 

Vooraanstaande professionals van diverse TOPGGz-afdelingen laten tijdens het TOPGGz-congres 2021 zien hoe zij met hoogspecialistische zorg, onderzoek en innovaties patiënten weer een perspectief op herstel geven. Hun professionele kijk op herstel wordt uiteraard gelardeerd met praktijkervaringen van patiënten. En ook: hoe draagt co-creatie bij aan (perspectief op) herstel? 

Nieuwsgierig geworden? Bekijk het programma, zie welke sprekers er welke thema’s bespreken en meld je aan!

Praktische gegevens

Wanneer? Woensdag 30 juni 2021

Hoe laat? Van 13.30 uur - 17.00 uur

Waar? Digitaal     

Voor wie?

  • Professionals
  • Beleidsmakers            
  • Bestuurders
  • Patiëntvertegenwoordigers

Deelname aan het TOPGGz-congres 2021 is kosteloos. Wij waarderen het wanneer je eventuele verhindering tijdig doorgeeft. 

Accreditatie wordt aangevraagd bij de beroepsverenigingen NVvP, FGzPT en Verpleegkundig Specialisten. 

Voor vragen over het TOPGGz-congres 2021 kun je contact opnemen met Carola van 't Hof via info@topggz.nl of via telefoonnummer 033-4450678.

Programma

Vooraanstaande professionals van diverse TOPGGz-afdelingen laten zien hoe zij met hoogspecialistische zorg, onderzoek en innovaties patiënten een nieuw perspectief op herstel geven. De professionele kijk op herstel wordt uiteraard gelardeerd met praktijkervaringen van patiënten. 

Drs. Jacobine Geel, bestuursvoorzitter van de Nederlandse ggz, gaat in gesprek met ervaringsdeskundigen en behandelaren over de inbreng van patiënten tijdens een behandeling. Hun rol en autonomie wordt immers steeds belangrijker. Diverse thema’s komen daarbij aan de orde, zoals shared decision making, co-creatie en gezamenlijk innoveren. 

Drs. Kees Lemke, voormalig bestuurder van GGNet en voorzitter van het bestuur van het landelijke platform 'Herstel voor iedereen', reflecteert met een speech op het congresthema. 

In tegenstelling tot voorgaande jaren, worden tijdens het TOPGGz-congres 2021 geen keurmerken uitgereikt. Vanwege het niet doorgaan van het congres in 2020, vonden we daarvoor voor dat jaar een alternatief in de zgn. TOPGGz-keurmerk tour. Dit initiatief wordt zo enthousiast ontvangen door de afdelingen, dat we ervoor hebben gekozen dit voort te zetten en de keurmerken - in ieder geval in 2021 - niet tijdens het congres uit te reiken.

Aanmelden

Wil je het TOPGGz-congres 2021 niet missen? Meld je snel aan via het aanmeldformulier hieronder. 

Na aanmelding neem je op 30 juni via een livestream verbinding deel aan het congres. Nadere informatie hierover volgt in de periode kort voor het congres.

Deelname aan het TOPGGz-congres 2021 is kosteloos. Wij waarderen het wanneer je eventuele verhindering tijdig doorgeeft.

TOPGGz-keurmerk tour

De afdelingen die het afgelopen jaar het TOPGGz-keurmerk toegekend hebben gekregen, krijgen het keurmerk op feestelijke wijze uitgereikt via de TOPGGz-keurmerk tour. Hierbij brengen we het keurmerk persoonlijk bij de afdeling langs en maken daar een bijzonder moment van dat we vastleggen op videobeeld. Dit resulteert in een prachtige after movie, die zowel via de communicatiekanalen van de afdeling als via die van TOPGGz gedeeld wordt.   

Terugblik TOPGGz-congres 2019

Benieuwd naar het TOPGGz-congres van 2019? Bekijk hieronder de terugblik.

Het bestuur van #TOPGGz heeft vandaag prof. dr. Wouter Staal benoemd tot nieuwe vice-voorzitter van de visitatiecommissie. Wouter Staal is hoogleraar Klinische Kinder- en Jeugdpsychiatrie en bijzonder hoogleraar Autisme. Lees meer op https://t.co/NiqBt7ywmu.
1 uur 17 minuten geleden
RT @ViersprongAcmy: Vroegtijdige opsporing, preventieve interventie en behandeling zijn effectief gebleken bij depressieve stoornissen tijdens de jeugd! Welke behandeling is nodig en bij wie? Yvonne Stikkelbroek vertelt u hier meer over tijdens haar webinar op 6 mei. https://t.co/BpzJnSLnG1#jeugdhttps://t.co/71bfM1K4ne
1 uur 17 minuten geleden
Het digitale #TOPGGz-congres 2021 'Naar perspectief op herstel' op woensdag 30 juni; hoe TOPGGz-afdelingen nieuw perspectief op herstel bieden aan patiënten met de meest complexe zorgvragen. Nieuwsgierig geworden? Meld je nu aan! https://t.co/ace2uhFWVa
3 weken geleden
VIDEO: Op 10 december 2020 ontvingen het Expertisecentrum Depressie en Overwaal, Expertisecentrum Angst, Dwang en PTSS (beiden #ProPersona) het #TOPGGz-keurmerk via een ZOOM-event. Beleef dit feestelijke moment en bekijk de after movie via https://t.co/6Z4Qx7Zsso. https://t.co/ATm73EXOGo
1 maand 1 week geleden
VIDEO: Op 18 februari jl. ontving het #Altrecht Academisch Angstcentrum het #TOPGGz-keurmerk. De uitreiking kreeg coronaproof vorm met een livestream event. Beleef dit feestelijke moment! Bekijk de volledige after movie via https://t.co/LCV9kNzYig of de social teaser hieronder. https://t.co/0Tc74ip6W7
1 maand 1 week geleden
Back to top