Vervolg van ervaringen van een vrouw van 22 jaar

De eerste periode heb ik weer echt geleerd wat 'normaal' eten eigenlijk is. Langzaam en in overleg bouwde ik de basisstructuur met betrekking tot het eten en drinken op. Hiernaast had ik voor mijn gewichtsgroei nog tijdelijk extra voeding nodig in de vorm van nutridrink. Mijn moeite besprak ik in de groep en ik voelde me begrepen en geholpen. We konden eigenlijk alles tegen elkaar zeggen en daarmee hielpen en steunden we elkaar. Echt zo fijn. Naast het gezamenlijk eten was de rest van de dag gevuld met therapieën als Psychomotore therapie, psychotherapie, het bespreken van je eetgedrag, weekendplannen bespreken. Ook hadden we 2x per week een creatief blok waar we even lekker konden ontspannen.
Langzaam groeide ik in gewicht volgens de richtlijnen van de kliniek. Mijn lichaam veranderde letterlijk en dit was in het begin erg lastig. Maar door dit met de groep en tijdens de therapieën te bespreken, leerde ik hier beter mee om te kunnen gaan. Op een gegeven moment merkte ik steeds vaker dat ik MOCHT eten in plaats van het MOETEN eten. Dit voelde best heel fijn. Ook kreeg ik steeds meer energie en voelde ik me vrolijker. De mensen om me heen zeiden dat ik weer meer leefde. Het thuisfront werd ook echt super begeleid in de kliniek. Op vrijdagmiddag hadden we vaak weekendoverdracht waarbij ik, samen met mijn vriend en de sociotherapeut, mijn weekendplan kon bespreken. Welke eetafspraken wilde ik, hoe ga ik het met mijn bewegingsdrang doen, hoe waren de afgelopen weekenden gegaan, etcetera. Ook mijn ouders werden uitgenodigd voor ouderavonden, wat erg fijn en helpend voor hen was.
18 Weken heb ik uiteindelijk in de kliniek gezeten. Ik kan zeggen dat de weken snel voorbij gingen en dit echt een vorm van therapie is waarmee ik de eetstoornis al iets meer naar de achtergrond kan laten gaan. Op dit moment ben ik bezig met mijn vervolgbehandeling. Ik volg nu de 3-daagse deeltijdbehandeling van 20 weken bij Amarum. Het voelt goed maar wel pittig. In deze behandeling sta je meer stil bij de achterliggende oorzaken en de moeiten van de eetstoornis, de thuissituatie en hoe en wanneer pak je je werk of school weer op. Een goede vervolgbehandeling voor mij om de eetstoornis nog verder naar de achtergrond te krijgen. Het is een lang traject maar wel een heel goed en helpend traject om de eetstoornis te overwinnen.

De accreditatiecommissie van het FGzPT heeft aan het TOPGGz-congres van 26 juni a.s. vier punten toegekend in het kader van de herregistratie van klinisch (neuro)psychologen.
1 week 2 dagen geleden
Heb je je al aangemeld voor het #TOPGGz op 26 juni? Bekijk hier https://t.co/804eSyCSdP het programma, de abstracts en welke accreditatie al verleend is. We zien uit naar je komst! Meld je snel aan, want er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar! https://t.co/95MRt7EFfs
4 weken 2 dagen geleden
RT @ESGMogendorff: Nu bij Kennisfestival Vincent van Gogh lezing over #TOPGGz
1 maand geleden
Kom je ook naar het #TOPGGz- congres op 26 juni? https://t.co/804eSylhmh. Hier vind je alle info over het programma, de sprekers en kun je je aanmelden. De eerste accreditatiepunten (van de #NVvP) zijn al binnen!
1 maand 3 weken geleden
Ruben Wenselaar, bestuursvoorzitter @Menzis treedt toe tot de #TOPGGz Adviesraad. Van harte welkom!
2 maanden geleden
Back to top