Autisme Team Noord-Nederland Groningen neemt TOPGGz-keurmerk in ontvangst

Vanmorgen heeft Monique van Bueren, senior adviseur van de Stichting Topklinische GGz,  het TOPGGz-keurmerk virtueel uitgereikt aan het Autisme Team Noord-Nederland Groningen (ATN) (Jonx, onderdeel van Lentis).

"Ik zie dat jullie heel sterk zijn in het samenwerken binnen zorg- en kennisnetwerken waarin jullie opereren. Dat zijn echt onderscheidende elementen. Hulde voor alles wat jullie daar in doen.” aldus Monique van Bueren, senior adviseur en vertegenwoordiger van het bestuur van TOPGGz bij de uitreiking.

Het keurmerk was in oktober 2021 na hervisitatie al door het bestuur van TOPGGz aan ATN toegekend, maar kon nu eindelijk uitgereikt worden. Jonx organiseerde speciaal voor deze gelegenheid een webinar waarin onderzoekers van ATN recente onderzoeken presenteren. Binnen dit programma was natuurlijk ook ruimte voor de feestelijke uitreiking van het keurmerk.  

"We zullen het keurmerk eer aan doen. Het is teamwork, we doen het met elkaar!" aldus Inge van Balkom, senior onderzoeker ATN en boegbeeld en directeur Jonx.

Het Autisme Team Noord-Nederland Groningen (ATN) biedt ambulante diagnostiek en behandeling aan jeugdigen, volwassenen en ouderen met ernstige en/of complexe autismeproblematiek, hun gezinsleden en andere betrokkenen.

Het TOPGGz-keurmerk is toegekend omdat zowel de hoogspecialistische patiëntenzorg als de topklinische taken binnen ATN breed verankerd zijn. Er worden veel innovaties ingezet die zich niet alleen op de behandeling richten, maar juist ook op preventie en vroegdiagnostiek.

Back to top