TOPGGz-keurmerk uitgereikt aan Zorglijn Autisme-ADHD (Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen)

Op 18 januari ontving de Zorglijn Autisme-ADHD (Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen) van Karakter na hervisitatie het TOPGGz-keurmerk uit handen van Rianne Elderkamp. Deze zorglijn heeft het TOPGGz-keurmerk al bijna vijf jaar en mag met de nieuwe toekenning het keurmerk opnieuw vier jaar voeren. Een mooie mijlpaal.

Feestelijk moment

Het opnieuw behalen van het TOPGGz-keurmerk werd gevierd met een feestelijke lunch voor alle betrokkenen binnen Karakter. Tijdens deze bijeenkomst namen (foto v.l.n.r.) Margriet Stoorvogel, Gigi van der Loo en Anne-Marie van den Hoek van Karakter Universitair Centrum het TOPGGz-keurmerk in ontvangst.

Ik ben trots op ons team van bevlogen behandelaren die zich dagelijks inzetten voor complexe hulpvragen van kinderen, jongeren en hun ouders op het gebied van neurobiologische ontwikkelingsstagnatie. Wij worden blij als het lukt om gezinnen te versterken in hun veerkracht, en om de ontwikkeling van kinderen weer op gang te brengen. Aan het voorveld willen we meer consultatie bieden om op deze manier een grotere maatschappelijke impact te maken.

Margriet Stoorvogel, manager bedrijfsvoering

 

Het is mooi dat jullie de ambitie hebben om een groter kennisnetwerk op te zetten over neurobiologische ontwikkelingsstoornissen en nog méér willen inzetten op het delen van kennis en expertise in het voorveld. Het protocol voor ADHD psycho-educatie dat drie medewerkers van jullie team hebben geschreven is hier een goed voorbeeld van.

Rianne Elderkamp, Stichting Topklinische GGz

 

Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen

De Zorglijn Autisme-ADHD (Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen) van Karakter is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren in de leeftijd van 6-18 jaar waarbij een vermoeden is van (complexe) psychiatrische problematiek op het gebied van autisme, ADHD of een andere neurobiologische ontwikkelingsstoornis. Ook geeft de afdeling vorm aan wetenschappelijk onderzoek, biedt ze opleidingen voor professionals aan, deelt zij zoveel mogelijk kennis en zet ze in op zorginhoudelijke en procesmatige innovatie.

Back to top