TOPGGz-jubileumcongres 2022

Ter ere van het 15-jarig bestaan organiseert de Stichting Topklinische GGz een jubileumcongres op 12 oktober 2022 met als thema: 15 jaar TOPGGz; netwerk van experts in complexe zorg. Een feestelijk en inspirerend evenement voor professionals, beleidsmakers, bestuurders en patiëntvertegenwoordigers in de ggz.

Hoogtepunten uit het programma
Bij een jubileumcongres mag zowel een schets van het historisch perspectief van TOPGGz als een blik op de toekomst niet ontbreken. Dagvoorzitter Werner Brouwer (voorzitter Stichting Topklinische GGz) opent hier dan ook mee.

Kopstukken van belangrijke samenwerkingspartners van TOPGGz, waaronder Marjan ter Avest (bestuurder van MIND) en Rieneke de Wit (bestuurder van Centrum voor Consultatie en Expertise), geven aan wat vanuit hun perspectief de meerwaarde van TOPGGz is voor patiënten met complexe zorgvragen en wat de aanbevelingen zijn voor de toekomst.

Vooraanstaande professionals van verschillende TOPGGz-afdelingen presenteren hoe zij samen werken aan het verbeteren van de zorg voor patiënten met complexe zorgvragen. Aan het woord komen Iris Engelhard (hoogleraar Klinische Psychologie - Universiteit Utrecht, verbonden aan Altrecht Academisch Angstcentrum), Mirte Hulscher-Ruks (psychiater Altrecht Psychosomatiek Eikenboom), Hiske Visser (psycholoog, GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula) en Jan-Pieter Teunisse (Lector ‘Volwaardig Leven met Autisme’ - Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, gz-psycholoog/neuropsycholoog en senior onderzoeker Leo Kannerhuis, Parnassia Groep). De aansluitende paneldiscussie met hen geeft verdieping in de toegevoegde waarde van de samenwerking in diverse netwerken.

Afsluitend reflecteert Ruth Peetoom (voorzitter de Nederlandse ggz) op wat 15 jaar TOPGGz tot nu toe heeft betekend voor de sector en blikt vooruit op wat TOPGGz nog te doen staat. De professionele kijk op zaken wordt tijdens dit programma uiteraard gelardeerd met het perspectief van de patiënt én hun naasten. Rode draad van het jubileumcongres vormt een informatiemarkt die je op verschillende momenten de gelegenheid geeft kennis te maken met de TOPGGz-afdelingen. Ter afsluiting heffen we samen het glas op 15 jaar TOPGGz tijdens een feestelijke borrel.

Bekijk het volledige programma en meld je aan.

WAAR EN WANNEER
Woensdag 12 oktober van 12.45 uur tot 18.00 uur

Flint Theater, Evenementen & Congressen
Coninckstraat 60
3811 WK AMERSFOORT

Route en parkeren

KOSTEN
Deelname aan het jubileumcongres van TOPGGz op 12 oktober 2022 is kosteloos, we nodigen je graag uit als onze gast. Echter, de organisatie van het congres brengt hoge kosten met zich mee. Daarom doen we een beroep op tijdige annulering of het sturen van een vervangende deelnemer, indien je onverhoopt niet kunt deelnemen aan het congres.

ACCREDITATIE
Accreditatie wordt aangevraagd bij de beroepsverenigingen van de NVvP, FGzPt en Verpleegkundig Specialisten.

De online informatiebijeenkomst op 30 juni jl. over het verwerven van het TOPGGz-keurmerk en de nieuwe criteria en procedure 2023-2027 werd door veel belangstellenden gevolgd. Het is nu mogelijk om de informatie nog eens rustig terug te zien en te lezen: https://t.co/URowamfv8zhttps://t.co/GVy5R3Pn0D
1 maand 1 week geleden
Onlangs lanceerde TOPGGz de nieuwe visitatiecriteria voor 2023-2027. De ontwikkeling ervan was, samen met het 15-jarig jubileum van #TOPGGz, aanleiding voor een interview met Jos Egger. In deze video reageert hij op een aantal prikkelende stellingen: https://t.co/W5I8mp7WTP
1 maand 1 week geleden
"TOPGGz is als een zonnepaneel voor de ggz," meent Jos Egger, voorzitter #TOPGGz-visitatiecommissie. Wat hij daarmee bedoelt en vertelt over het certificeringsproces, de nieuwe criteria en het 15-jarig jubileum zie en lees je in het jubileuminterview: https://t.co/Zb51BEmMbJhttps://t.co/TvQ6lB8aav
1 maand 1 week geleden
Donderdag heeft @ESGMogendorff het #TOPGGz-keurmerk tijdens twee feestelijke momenten uitgereikt aan @Altrecht Bipolair en @Rintveld. Beide afdelingen mogen het TOPGGz-keurmerk de komende vier jaar weer voeren. https://t.co/dM4WURELSshttps://t.co/og3ayzssxv
1 maand 2 weken geleden
Vers van de pers: de zomereditie van de #TOPGGz-nieuwsbrief! Boordevol nieuws van de TOPGGz-afdelingen, nieuwe toekenningen van het TOPGGz-#keurmerk, vaststelling van de nieuwe visitatiecriteria en nog veel meer. Lees 'm hier: https://t.co/yOtQt0LoXP.
1 maand 2 weken geleden
Back to top