TOPGGz-jubileumcongres 2022

Ter ere van het 15-jarig bestaan organiseert de Stichting Topklinische GGz een jubileumcongres op 12 oktober 2022 met als thema: 15 jaar TOPGGz; netwerk van experts in complexe zorg. Een feestelijk en inspirerend evenement voor professionals, beleidsmakers, bestuurders en patiëntvertegenwoordigers in de ggz.

Hoogtepunten uit het programma
Bij een jubileumcongres mag zowel een schets van het historisch perspectief van TOPGGz als een blik op de toekomst niet ontbreken. Dagvoorzitter Werner Brouwer (voorzitter Stichting Topklinische GGz) opent hier dan ook mee.

Kopstukken van belangrijke samenwerkingspartners van TOPGGz, waaronder Ronnie van Diemen (directeur-generaal curatieve zorg, ministerie van VWS), Marjan ter Avest (bestuurder van MIND) en Rieneke de Wit (bestuurder van Centrum voor Consultatie en Expertise) geven aan wat vanuit hun perspectief de meerwaarde van TOPGGz is voor patiënten met complexe zorgvragen en wat de aanbevelingen zijn voor de toekomst.

Vooraanstaande professionals van verschillende TOPGGz-afdelingen presenteren hoe zij samen werken aan het verbeteren van de zorg voor patiënten met complexe zorgvragen. Aan het woord komen Iris Engelhard (hoogleraar Klinische Psychologie - Universiteit Utrecht, verbonden aan Altrecht Academisch Angstcentrum), Mirte Hulscher-Ruks (psychiater Altrecht Psychosomatiek Eikenboom), Hiske Visser (psycholoog, GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula) en Jan-Pieter Teunisse (Lector ‘Volwaardig Leven met Autisme’ - Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, gz-psycholoog/neuropsycholoog en senior onderzoeker Leo Kannerhuis, Parnassia Groep). De aansluitende paneldiscussie met hen geeft verdieping in de toegevoegde waarde van de samenwerking in diverse netwerken.

Afsluitend reflecteert Ruth Peetoom op wat 15 jaar TOPGGz tot nu toe heeft betekend voor de sector en blikt vooruit op wat TOPGGz nog te doen staat. De professionele kijk op zaken wordt tijdens dit programma uiteraard gelardeerd met het perspectief van de patiënt én hun naasten. Rode draad van het jubileumcongres vormt een informatiemarkt die je op verschillende momenten de gelegenheid geeft kennis te maken met de TOPGGz-afdelingen. Ter afsluiting heffen we samen het glas op 15 jaar TOPGGz tijdens een feestelijke borrel.

Bekijk het volledige programma en meld je aan.

WAAR EN WANNEER
Woensdag 12 oktober van 12.45 uur tot 18.00 uur

Flint Theater, Evenementen & Congressen
Coninckstraat 60
3811 WK AMERSFOORT

Route en parkeren

KOSTEN
Deelname aan het jubileumcongres van TOPGGz op 12 oktober 2022 is kosteloos, we nodigen je graag uit als onze gast. Echter, de organisatie van het congres brengt hoge kosten met zich mee. Daarom doen we een beroep op tijdige annulering of het sturen van een vervangende deelnemer, indien je onverhoopt niet kunt deelnemen aan het congres.

ACCREDITATIE
Accreditatie wordt aangevraagd bij de beroepsverenigingen van de NVvP, FGzPt en Verpleegkundig Specialisten.

Op 12 mei reikte #TOPGGz-directeur @ESGMogendorff het TOPGGz-keurmerk uit via een persoonlijke videoboodschap aan Depressie Expertisecentrum Jeugd (DEC-J) van @ggzoostbrabant. “Jullie richten je op een doelgroep die nog het hele leven voor zich heeft.” https://t.co/0iwOP5eguZhttps://t.co/TRF2oNN2Qw
1 week geleden
Met 50 TOPGGz-afdelingen verspreid door Nederland is hoogspecialistische zorg vaak dichtbij. Maar waar vind je nu precies de TOPGGz-afdeling die je nodig hebt? Kom naar de stand van #TOPGGz (34) op het #NVvP2022 en neem de nieuwe verwijswaaier mee. #vjc2022https://t.co/ZbCo07S6lO
1 week geleden
15 jaar #TOPGGz is vanmiddag goed gevierd tijdens de ‘meet & greet’ in onze stand op het #NvvP2022. https://t.co/v12xYDa3j9
1 week geleden
#TOPGGz bestaat dit jaar 15 jaar. En wie jarig is, trakteert! Kom vanmiddag om 15.00 uur naar onze stand nummer 34 op het #NVvP2022 voor een ‘meet & greet’ en de befaamde TOPGGz-macarons.
1 week 5 dagen geleden
#Perspectief creëer je samen! #TOPGGz en #CCE bundelen krachten bij #consultaties. Kom morgen naar onze stands met nummers 34 en 36 op het #NVvP2022 in Maastricht en neem de consultatiekit mee. @CCEnl@psychiaters#vjc2022https://t.co/LZ4QcepTZL
1 week 5 dagen geleden
Back to top