Nieuws over de Decision Tools

Onlangs is er een artikel gepubliceerd over de Transdiagnostische Decision Tool door Frédérique van Krugten (Erasmus Universiteit Rotterdam) en collega’s. Het artikel gaat over de ontwikkeling en validatie van deze Decision Tool en beschrijft wat dit instrument kan betekenen in de vroege opsporing van patiënten met een hoogspecialistische zorgvraag.  

De collega's die samen met Frédérique van Krugten aan het artikel meegewerkt hebben zijn: Christina M. van der Feltz-Cornelis, Manon A. Boeschoten (ARQ Centrum’45), Saskia A.M. van Broeckhuysen-Kloth, Jonna F. van Eck van der Sluijs (Altrecht Psychosomatiek Eikenboom), Elisa van Ee (Psychotraumacentrum Zuid Nederland, Reinier van Arkel), Saskia M. van Es, Maartje Schoorl, Lineke M. Tak (SOLK, Dimence), Werner B.F. Brouwer en Leona Hakkaart-van Roijen.

De komende jaren gaat Maud Custers (gz-psycholoog in opleiding tot specialist, verbonden aan Vincent van Gogh) daarnaast in het kader van haar managementopdracht samen met TOPGGz aan de slag om het huidige gebruik en de toepassing van de Decision Tools te evalueren en hiervoor een verbeter- en implementatieplan op te stellen.  

Back to top