Jubileuminterview onderzoeksnetwerk Angst, Dwang en Trauma

De Stichting Topklinische GGz bestaat dit jaar 15 jaar. Ter ere van dit jubileum krijgen enkele projectmijlpalen door het jaar heen een feestelijk tintje in de vorm van extra aandacht.
Een jubileuminterview met dr. Suzy Matthijssen, klinisch psycholoog en hoofd Altrecht Academisch Angstcentrum (Altrecht) en prof. dr. Lisbeth Utens, klinisch psycholoog bij het Expertisecentrum Dwang, Angst en Tics (Levvel) is de eerste activiteit in de serie.

Beide professionals hebben een actieve rol in het succesvolle onderzoeksnetwerk Angst, Dwang en Trauma (ADT), een samenwerkingsverband van TOPGGz-afdelingen gespecialiseerd in angst, dwang en/of trauma. Als netwerk van experts in complexe zorg faciliteert TOPGGz dit onderzoeksnetwerk.

Op 9 februari jl. presenteerde het onderzoeksnetwerk best practice adviezen voor meetinstrumenten voor screening, diagnostiek en monitoring in de vorm van twee factsheets en een overzichtskaart met daarop de intensieve behandelpogramma’s voor PTSS bij TOPGGz-afdelingen. Concrete output ten gunste van kennisverspreiding en daarmee een belangrijke mijlpaal.

We vroegen Suzy en Lisbeth naar de totstandkoming van het onderzoeksnetwerk, de succesfactoren én de uitdagingen, de toekomstige ambities en nog veel meer. Nieuwsgierig geworden? Het volledige jubileuminterview is nu online te lezen én hieronder te bekijken.

Back to top