Jubileuminterview onderzoeksnetwerk Angst, Dwang en Trauma

De Stichting Topklinische GGz bestaat dit jaar 15 jaar. Ter ere van dit jubileum krijgen enkele projectmijlpalen door het jaar heen een feestelijk tintje in de vorm van extra aandacht.
Een jubileuminterview met dr. Suzy Matthijssen, klinisch psycholoog en hoofd Altrecht Academisch Angstcentrum (Altrecht) en prof. dr. Lisbeth Utens, klinisch psycholoog bij het Expertisecentrum Dwang, Angst en Tics (Levvel) is de eerste activiteit in de serie.

Beide professionals hebben een actieve rol in het succesvolle onderzoeksnetwerk Angst, Dwang en Trauma (ADT), een samenwerkingsverband van TOPGGz-afdelingen gespecialiseerd in angst, dwang en/of trauma. Als netwerk van experts in complexe zorg faciliteert TOPGGz dit onderzoeksnetwerk.

Op 9 februari jl. presenteerde het onderzoeksnetwerk best practice adviezen voor meetinstrumenten voor screening, diagnostiek en monitoring in de vorm van twee factsheets en een overzichtskaart met daarop de intensieve behandelpogramma’s voor PTSS bij TOPGGz-afdelingen. Concrete output ten gunste van kennisverspreiding en daarmee een belangrijke mijlpaal.

We vroegen Suzy en Lisbeth naar de totstandkoming van het onderzoeksnetwerk, de succesfactoren én de uitdagingen, de toekomstige ambities en nog veel meer. Nieuwsgierig geworden? Het volledige jubileuminterview is nu online te lezen én hieronder te bekijken.

Op 12 mei reikte #TOPGGz-directeur @ESGMogendorff het TOPGGz-keurmerk uit via een persoonlijke videoboodschap aan Depressie Expertisecentrum Jeugd (DEC-J) van @ggzoostbrabant. “Jullie richten je op een doelgroep die nog het hele leven voor zich heeft.” https://t.co/0iwOP5eguZhttps://t.co/TRF2oNN2Qw
1 week geleden
Met 50 TOPGGz-afdelingen verspreid door Nederland is hoogspecialistische zorg vaak dichtbij. Maar waar vind je nu precies de TOPGGz-afdeling die je nodig hebt? Kom naar de stand van #TOPGGz (34) op het #NVvP2022 en neem de nieuwe verwijswaaier mee. #vjc2022https://t.co/ZbCo07S6lO
1 week geleden
15 jaar #TOPGGz is vanmiddag goed gevierd tijdens de ‘meet & greet’ in onze stand op het #NvvP2022. https://t.co/v12xYDa3j9
1 week geleden
#TOPGGz bestaat dit jaar 15 jaar. En wie jarig is, trakteert! Kom vanmiddag om 15.00 uur naar onze stand nummer 34 op het #NVvP2022 voor een ‘meet & greet’ en de befaamde TOPGGz-macarons.
1 week 5 dagen geleden
#Perspectief creëer je samen! #TOPGGz en #CCE bundelen krachten bij #consultaties. Kom morgen naar onze stands met nummers 34 en 36 op het #NVvP2022 in Maastricht en neem de consultatiekit mee. @CCEnl@psychiaters#vjc2022https://t.co/LZ4QcepTZL
1 week 5 dagen geleden
Back to top