Topreferent netwerk Hardnekkige depressie aan de slag met consultatie en advies

Vanmiddag vond een vervolgbijeenkomst plaats van het Topreferente netwerk Hardnekkige depressie. Het Topreferente netwerk Hardnekkige depressie is een initiatief van TOPGGz om als TOPGGz-afdelingen gespecialiseerd in hardnekkige depressie én het netwerk Hardnekkige Depressie Nederland samen te werken en elkaar te versterken.

Het Topreferente netwerk Hardnekkige depressie wil de komende periode gezamenlijk hun consultatie- en adviesfunctie verbeteren. De visie is om op deze manier bij te dragen aan de juiste zorg op de juiste plek op het juiste moment, met als uiteindelijk doel betere zorg en daarmee een betere uitkomst voor de patiënt. Dit doel is bereikt als patiënt én behandelaar ervaren weer verder te kunnen.

Het netwerk gaat aan de slag met de toegankelijkheid en vindbaarheid van de consultatie- en adviesfunctie, het uitwerken van de manieren om consultatie te verlenen (vorm), het ophalen van behoeftes en aanwezige barrières bij potentiële consultatievragers en het uitdenken van de benodigde registratie en datastructuur. 

Vandaag waren, naast de TOPGGz-afdelingen Polikliniek Depressie locatie De Nieuwe Valerius (GGZinGeest, poliklinische psychiatrie) en het Expertisecentrum Depressie Pro Persona Nijmegen, het Haags Netwerk Hardnekkige Depressies (Parnassia Groep) en het Amsterdam UMC die al deel uitmaakten van het Topreferente netwerk Hardnekkige depressie, de TOPGGz-afdelingen Depressie Expertisecentrum Jeugd  (DEC-J) van GGZ Oost Brabant en Centrum voor Integrale Psychiatrie (CIP) van Lentis voor het eerst aanwezig. 

Back to top