Bijeenkomst TOP-consortium 2021

Op 30 november 2021 boog het TOP-consortium zich tijdens een online bijeenkomst over het thema Wat levert TOPGGz-zorg op? Bij de bijeenkomst waren maar liefst 35 leden (hoogleraren en sr. onderzoekers van de TOPGGz-afdelingen) aanwezig.

De bijeenkomst had ten doel kennis te nemen van lopende initiatieven, input hiervoor op te halen en nieuwe kansen te signaleren voor relevante samenwerking tussen de TOPGGz-afdelingen. Aan de hand van verschillende presentaties was er ruime gelegenheid voor discussie en het met elkaar verkennen van de vervolgstappen.  

Programma en presentaties

Het programma kende een brede transdiagnostische context. Conclusies uit eerdere bijeenkomsten van het TOP-consortium, zoals dat het verder verkennen van een samenwerking om de maatschappelijke relevantie van hoogspecialistische zorg meer inzichtelijk te maken van belang is en dat ‘kwaliteit van leven’ bij uitstek het onderwerp is waarop deze meerwaarde voor de patiënt merkbaar moet zijn, kregen tijdens de bijeenkomst uiteraard ook een vervolg. 

Na onderstaande inleidende presentaties, waaronder de presentatie van de eerste resultaten van analyse van verschillende KvL-instrumenten, ontstonden levendige discussies en hebben we met elkaar de vervolgstappen verkend.

Resultaten

Kwaliteit van Leven (KvL)-meting kan van grote betekenis zijn voor TOPGGz-patiënten. Hoogleraren en senior onderzoekers slaan de handen in een om vervolgonderzoek te doen naar responsiviteit van deze instrumenten en betekenis voor de behandeling. Wordt vervolgd!

Op 12 mei reikte #TOPGGz-directeur @ESGMogendorff het TOPGGz-keurmerk uit via een persoonlijke videoboodschap aan Depressie Expertisecentrum Jeugd (DEC-J) van @ggzoostbrabant. “Jullie richten je op een doelgroep die nog het hele leven voor zich heeft.” https://t.co/0iwOP5eguZhttps://t.co/TRF2oNN2Qw
1 week geleden
Met 50 TOPGGz-afdelingen verspreid door Nederland is hoogspecialistische zorg vaak dichtbij. Maar waar vind je nu precies de TOPGGz-afdeling die je nodig hebt? Kom naar de stand van #TOPGGz (34) op het #NVvP2022 en neem de nieuwe verwijswaaier mee. #vjc2022https://t.co/ZbCo07S6lO
1 week geleden
15 jaar #TOPGGz is vanmiddag goed gevierd tijdens de ‘meet & greet’ in onze stand op het #NvvP2022. https://t.co/v12xYDa3j9
1 week geleden
#TOPGGz bestaat dit jaar 15 jaar. En wie jarig is, trakteert! Kom vanmiddag om 15.00 uur naar onze stand nummer 34 op het #NVvP2022 voor een ‘meet & greet’ en de befaamde TOPGGz-macarons.
1 week 5 dagen geleden
#Perspectief creëer je samen! #TOPGGz en #CCE bundelen krachten bij #consultaties. Kom morgen naar onze stands met nummers 34 en 36 op het #NVvP2022 in Maastricht en neem de consultatiekit mee. @CCEnl@psychiaters#vjc2022https://t.co/LZ4QcepTZL
1 week 5 dagen geleden
Back to top